Powered By Blogger

torstai 3. maaliskuuta 2011

TURISTI EI EHDI PÄIVÄUNILLE

-reissublogi 4

Kun tulin aamupäivän lenkiltä kahdentoista hujakoilla. Paikan toinen isännistä Rob kysyi, nytkö sitten ehtisit päikkäreille?  Hän muisti varmaan Maisan ja minun toissa joulukuisen vierailun. Silloin olimme niin poikki, että aamiaisen jälkeen molemmat otettiin reilut aamupäivän unet ja pienen iltapäiväkierroksen jälkeen uni taas maittoi ennen illallista. Ensimmäisellä viikolla vielä nukuttiin yli 10 tunnin yöunet. Se sitten oli jotakin.


Silloin tarvitsimme kyllä molemmat lepoa ja irtiottoa arjesta. Meillä oli juuri takana Anttolanhovin ikävät revohkat, josta ajattelin kirjoittaa loppu viikolla. Sen aika on nyt, sillä sopimukset ovat nyt ohi.
Nyt ei ehdi päiväunille. Sitä pitääkin selittää vähän. Päiväohjelma on yksinkertainen. Ei mitään turismia. Käyn aamiaisella klo 09. Eilen Rob paistoi minulle lisukkeeksi löysän munan. Se oli extraa.

Sitten vain töihin. Työtäni täällä on tämä kirjoittaminen. olen tavoitellut sitä, että kaksi juttua syntyisi päivittäin. Eilen ensimmäisen sutaisin 10 ja 11 välillä. Oli vähän kiire lenkille. Vakiolenkki vie 1 ½ tuntia ja risat. Kiireen teki tietenkin miesten MM-pursuit, jota katselin NRK:n nettikanavalta. Siinä hulinassa meni myös joukkuemäen ensimmäinen kierros lähes loppuun. Suomalaisilta ei sujunut, joten minä painelin taas lenkille.

Toinen lenkki oli aamupäivän kertaus. Ei hyvää kannata vaihtaa. Ensin suoraan rantanurmikoille ja sieltä kohti keskustaa eli länteen. Kääntöpisteenä on paikallinen ravintola- ja hotellikoulun portin pieli. Aikaa menee reilu tunti. Eilen tosin otin jo heiveröisiä juoksu askelia. Mennessä on myötätuulta ja tullessa mukava vilvoittava merituuli on lievästi vastainen. Mereltä tuule mukavasti ja virvoittavasti. Merivesi on nimittäin vain +14. Täällä päässä Atlantin valtamerta virtaa kylmä antarktinen merivirta. Sekin on ikään kuin nurinpäin mitä Pohjois-Eurooppaan tulee.

No päivä jatkuu. Eilen suihkun jälkeen ehdin nähdä itävaltalaisten riemun. Norjalaisilta se tuli vähän väkisin. Markkinamiehiä. Hautamäen toinen hyppy oli komein. Mäenlaskun jälkeen ryhdyin sonnustautumaan illalliselle.Viisi minuuttia ja mies oli menossa Winstonia Roadia alas 100 metriä siihen kuuluisaan lähipizzeriaan. Iso olut alle ja sitten lautaselle quattro stagione Hartenbergin pinotage 2006 kera. Viiniä sai vain pulloittain. Pöytään vaan koko lysti. Täällä ei tarvitse juoda kaikkea yhdessä illassa, vaan pullon lopun voi jättää säilöön kapakkaan tai ottaa mukaan. Uskoo Maisa tai ei, otin puolikkaan mukaan ja aion tänään viedä sen mukanani illalliselle. Omankin pullon voi viedä kapakkaan on se sitten täysi tai puolikas.

Kello 9 illalla kämpille ja sitten taas kirjoittamaan. Se sujuu yleensä sillä tavalla puolikkaan punkun ja oluen jälkeen, että aamulla on edessä oikoluku.

Ilta päättyi eilen surkuhupaisaan yritykseeni laittaa valokuvia pisca-albumiin. Oli soitettava Kaislalle Mikkeliin. Tytär väsyneenkin sai ilahduttaa isäänsä atk-ketteryydellään. Oltiin jo luovuttamassa, kun vahingossa painoin oikein ja synkronointi käynnistyi. Hyvä minä. Kone pyöritti kuvia yli puolituntia ja sitten ping. Lähetykset kotiväelle onnistuivat. Tuloksia on nähtävissä tällä sivustolla.

Tuosta sepustuksesta täytyy tehdä yhteenveto. Näin se menee 3 tuntia urheilua, 3 tuntia urheilun katselua, 3 tuntia kirjoittamista, 2 tuntia tietokoneen ja kuvien värkkäämistä. Päälle 11 tunnin unet. Niitä häiritsivät tappelevat kissat aamulla 6 maissa. Muuten ok.
Yhteenlaskusta selviä, että luppoa ei jää 2 tuntia ja sekin meni italialaisessa ravintolassa ja aamiaisella. Ole tässä sitten turisti.

Edelleen täällä Kapkaupungissa

Jussi
ps. 27 minuutin kuluttua alkaa naisten kymppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti